Tort cu visine si crema de vanilie

de diaconta in Torturi, 5 Aug 2016 | 5796 vizualizari

 

Pentru că în luna iulie cele două surori ale mele au avut aniversarea şi pentru că am petrecut câteva zile minunate împreună,nu puteam să nu le pregătesc un tort.
Dorinţa lor a fost să fie ceva simplu,care să nu-mi răpească prea mult timp,mai ales că eram în vizită la nepoata mea şi nu aveam prea multe ingrediente la îndemână.
Chiar dacă nu a fost ceva sofisticat,a fost foarte gustos,mai ales că vişinele au fost culese din propria grădină de nepoata mea.
 
O combinaţie minunata de blat pufos,jeleu de vişine acrişoare şi cremă aromată de vanilie.

 

INGREDIENTE

Blat (tava cu diametrul de 28 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Sare

Crema de vanilie:

  • 500 g mascarpone
  • 1 plic budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • Vanilie

Pentru stratul de visine si jeleu:

  • 300 g visine fara sâmburi
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura faina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema de vanilie:

Visinele le-am pus cu zahar si le-am lasat pâna ce au lasat suficient sirop.

Am tapetat forma în care am copt blatul cu hârtie de copt si am asezat visinele scurse de sirop.

Cu cât vor fi mai multe visine,cu atât va fi mai gustos.

In siropul lasat am adaugat o lingura de faina si am fiert pâna ce s-a îngrosat.

Am lasat jeleul sa se raceasca si am pregatit blatul,dupa reteta de aici.

Am pus compozitia de blat peste visine si am pus la cuptor  la 200 de grade.Dupa 15 minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.

Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Am rasturnat blatul pe un  platou iar peste visine am pus jeleul pregatit.

Cât timp  s-a copt blatul,am pregatit crema.

Am pregatit budinca din lapte si praful de budinca.Am adaugat vanilia.

Am lasat-o sa se raceasca.

Am mixat crema mascarpone cu o lingura de zahar,apoi am încorporat budinca racita.

Am pus crema deasupra tortului si am presarat putina cacao.

Am lasat la frigider sa se raceasca foarte bine,apoi l-am servit.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

07.08.2016, 10:20

dantes 1

08.08.2016, 06:56

Delicios!

elucubratiiculinare 1

08.08.2016, 18:12

racoritor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu afine si ciocolata alba